Beveilig je onbewaakte trailers

De klant.

Iemants is een staalconstructiebedrijf en maakt samen met nog 5 andere faciliteiten – waarvan 2 in België en 3 in het buitenland – deel uit van de Eiffage groep. Ze produceren, leveren en monteren voornamelijk zware, technisch complexe staalconstructies.

Hun uitdaging.

Het team van Iemants is steeds op meerdere werven en product locaties tegelijk actief. Zo ligt er materiaal verspreid over al deze locaties, en verhuizen laspostrekken, lichtmasten, verreikers en heftrucks al wel eens van de ene werf naar de andere. Op de locaties wordt vaak een trailer ingeschakeld als tijdelijke stockage voor het kleiner materiaal. Helaas werd er niet altijd de reflex gemaakt om te documenteren wanneer er materialen of trailers van locatie verplaatst werden, waardoor er na een tijd gewoon zaken spoorloos waren.

“We wisten van heel veel materiaal vaak niet waar het zich precies bevond op dat moment," legt ICT Hardware & Infrastructure Manager Ton van der Hagen uit. “Toestellen raakten soms gewoon kwijt. Daardoor verloren we veel kostbare tijd om deze terug op te sporen en moesten we ook tijdelijk materiaal huren.”

Zo ging er veel tijd verloren aan het opsporen van de vermiste materialen en moest men zoeken naar een oplossing zodat de openstaande opdrachten binnen de afgesproken termijn konden worden volbracht . Die oplossing werd vaak gevonden in het huren van vervangtoestellen.

Onze oplossing.

Om een eind te maken aan deze extra kosten en verloren werkuren, ging Iemants op zoek naar een oplossing die aan hun wensen en eisen voldeed. Eén van die vereisten was dat de oplossing via het Sigfox-netwerk zou lopen. Om een einde te maken aan de grote hoeveelheid verloren materiaal, wilde men kunnen zien waar welke trailers zich precies bevonden en op welke locatie bepaalde heftrucks en andere grotere materialen zich bevonden.

“We wilden graag kunnen zien waar op een bepaald ogenblik trailers waren, op welke locatie heftrucks stonden en waar de verreikers en lasposten gelokaliseerd waren.”

Met deze zaken in het achterhoofd, bleek de TAG.GPS de beste optie te zijn voor Iemants. Waarom? De trailers worden op dit moment enkel als tijdelijke opslagplaats gebruikt, waardoor het voldoende is om slechts één keer per dag een positie te ontvangen. Vaak is het lastig om een tracker aan te sluiten op een voeding. De TAG.GPS heeft een interne batterij (levensduur van 3 jaar bij 2 positiebepalingen per dag), waardoor men zich geen zorgen hoefde te maken over stroomtoevoer naar de tracker.

In de praktijk.

Een extern bedrijf werd ingeschakeld om alle materialen en trailers te voorzien van een tag, om ze nadien aan het platform toe te voegen aan de hand van de unieke tag ID’s. Deze werden op hun beurt gelinkt aan een omschrijving die voor iedereen duidelijk is.

“De simpliciteit en gebruiksvriendelijkheid van het platform maakte het heel makkelijk om een uitrol te doen in ons bedrijf. ”

Volgens Ton is het platform zo makkelijk in gebruik, dat nieuw toegevoegde gebruikers zelfs geen opleiding nodig hebben om er wegwijs op te raken. In het begin werden er nog flink wat telefoontjes naar de transportafdeling gepleegd om te vragen waar een bepaalde trailer zich precies bevond, maar nu vragen er steeds meer mensen om zelf ook toegang tot het platform te krijgen. In overleg met de verantwoordelijke krijgen die personen toegang tot het platform en kunnen ze het dus zelf allemaal opvolgen.

Deel deze use case:

Meer weten?

Vraag nu een demo aan om alle features te ontdekken, of bereken zelf hoeveel de maandelijkse investering is om je bedrijfsmaterialen en materieel via ons online platform te beheren.

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs