Zelfs metalen containers tracken we

De klant.

Deze klant is een vrachtvervoerder in de haven van Helsinki, Finland en is gespecialiseerd in cargo-consolidatie en LCL transporten. Ze verzorgen groupage vervoer, internationale expeditie, terminalafhandeling, en warehousing.

Hun uitdaging.

De klanten van deze containertransporteur verwachten een hoge mate van informatie over de betrouwbaarheid van hun zendingen. De huidige track en trace systemen voldoen niet omdat er geen voortdurende tracering is doorheen de transportketen; het is gelimiteerd tot enkele sleutellocaties. Het was een echte uitdaging om nauwkeurige informatie te verstrekken.

Dit gebrek aan overzicht veroorzaakte inefficiënties en kosten. Dit was vooral het geval er onderweg iets fout liep bij een van de expeditie partners. Daarom wilde het bedrijf een eenvoudige oplossing waarmee ze een duidelijk en transparant overzicht hebben over de hele leveringsketen doorheen meerdere landen, logistieke partners & transportmiddelen.

Onze oplossing.

Door de TAG.WIFIWORLD (met een wereldwijde dekking van 98 procent) te gebruiken, kan de transporteur nu alle waardevolle zendingen zoals farmaceuticaproducten of consumentenelektronica die vanuit China reizen naar Europa en heel Rusland van begin tot einde volgen.

Op het moment dat hun klanten de goederen aan hen overdragen, wordt de TAG-WIFIWORLD eenvoudig aan elk pallet of container toegevoegd. Eenmaal geactiveerd op het online platform via de mobiele app of desktop PC, kunnen zowel de transporteur als de klant de zending volgen en onmiddellijk een melding krijgen als een container geopend wordt, vertraging heeft opgelopen of verkeerd is doorgestuurd. Zodra de goederen hun eindbestemming hebben bereikt, stuurt de bestemmeling de tracker(s) terug naar de transporteur via een standaard meegeleverde envelop.

In de praktijk.

Vanaf de eerste dag heeft CHECK kunnen helpen om een ​​volledige zichtbaarheid te krijgen van de hele supply chain doorheen landen, leveranciers en transportmiddelen. De gegevens van de live TAG-WIFIWORLD trackers helpen onze klant om hun klanten in recordtijd antwoorden te geven over de locatie van zendingen. Bovendien heeft het geleid tot lagere kosten en een hogere servicekwaliteit.

Daarnaast stelt verzamelde data het bedrijf in staat om haar partners te evalueren op basis van objectieve, onafhankelijke informatie en kan deze analyse als basis te dienen voor gezamenlijke operationele verbeteringen. Door de TAG.WIFIWORLD systematisch te implementeren in de dagelijkse transporten, heeft onze klant de verwerkingstijd voor klantenvragen met 50% kunnen verminderen en is het retentiepercentage van klanten met 20% gestegen. Dit heeft geleid tot meer vertrouwen tussen de transporteur en zijn klantenkring.

Meer weten?

Vraag nu een demo aan om alle features te ontdekken, of bereken zelf hoeveel de maandelijkse investering is om je bedrijfsmaterialen en materieel via ons online platform te beheren.

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs