BETONSLEDE

De klant.

TDL Building Logistics verzorgt het transport en de opslag van allerhande bouwmaterialen, en richt zich tot middelgrote en grote producenten en handelaren in de bouwsector. Onze meest vervoerde materialen zijn klinkers, buizen, welfsels, voegplaten en we verzorgen ook het vervoer en plaatsen van deltablokken. Ze verzorgen het vervoer met verschillende soorten voertuigen zoals kraanwagens, plateauwagens, diepladers tot binnenladers.

Hun uitdaging.

Tijdens het transport van de geprefabriceerde betonnen wanden maakt men bij TDL gebruik van betonsledes, waarin de wanden in volgorde geplaatst worden om tijd te besparen bij de montage. Van zodra een betonsledes het bedrijfsterrein verliet, kon men niet langer de locatie achterhalen. Daarnaast kon men de leverstatus van het order niet volgen, en was het dus niet te achterhalen of de levering al dan niet gelost werd.

Onze oplossing.

We opteerden voor een tweeledige oplossing om TDL te helpen. We maakten gebruik van een TAG.GPS in combinatie met een QR/NFCtag. De TAG.GPS stuurt elke dag via GPS een update van de locatie door, terwijl het team op verplaatsing eenvoudig kan melden wanneer de betonsledevolledig gelost is door de TAG.QR-NFC te scannen.

In de praktijk.

Aan elke betonslede bevestigden we zowel een TAG.GPS als een TAG.QR-NFC. Om beschadiging van de TAG.GPS te voorkomen, werd er een uitsparing voor de unit in de betonsledes voorzien. Dankzij het plexiglazen omhulsel is de tag perfect beschermd én kan de unit probleemloos communiceren.

Elke nacht tussen 01:00u – 02:00u stuurt de TAG.GPS een bericht, waardoor je elke ochtend een duidelijk overzicht hebt van de locatie van elke betonslede. Zowel gebruikers als niet-gebruikers van het CHECK platform kunnen via de TAG.QR-NFC een melding van de status (leeg/geladen) verzenden. Zo is iedereen op kantoor meteen op de hoogte van de status van de levering, wat het inplannen van de sledes enorm vergemakkelijkt.

Meer weten?

Vraag nu een demo aan om alle features te ontdekken, of bereken zelf hoeveel de maandelijkse investering is om je bedrijfsmaterialen en materieel via ons online platform te beheren.

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs