Weet waar je puincontainers staan

De klant.

Voor deze oplossing gebruiken we een niet nader genoemd containerverhuurbedrijf. Containers worden aan diverse weersomstandigheden blootgesteld, aangezien ze grotendeels buiten worden gebruikt. Daardoor was een oplossing die perfect in elke weersomstandigheden kan functioneren van groot belang. Deze oplossing is geschikt voor elk type verhuurbedrijf dat een efficiënte en kostenvriendelijke manier zoekt om hun verhuurde assets te lokaliseren.

Hun uitdaging.

Een dergelijk verhuurbedrijf heeft steeds een enorm groot aantal containers die actief in gebruik zijn.  Dit bedrijf zocht specifiek naar een manier om de containervloot in kaart te brengen, zodat deze op een zo efficiënt mogelijke manier ingezet kan worden. In volle containers kan uiteraard geen nieuwe lading vervoerd worden, dus zocht men naar een manier om ook volle containers mee op te nemen in het overzicht, zodat hiermee rekening gehouden kan worden in de planning.

Onze oplossing.

Voor deze klant maakten we de combinatie van een TAG.BLE en TAG.QR-NFC. Deze combinatie is een zeer efficiënte en goedkope manier om zowel de volledige containervloot, als ook meldingen van de eindgebruiker/klant in kaart te brengen. Omdat de containers bijna altijd buiten staan, zocht men naar een oplossing die weersbestendig is en tegen een stootje kan.

In de praktijk.

Aangezien de containers bestand moeten zijn tegen verschillende weersomstandigheden, werden deze uitgerust met een TAG.BLE. Deze tag gaat 5 jaar mee en is volledig waterproof. Op de containers werden stickers met een QR-code bevestigd. De klant kan deze code met behulp van een smartphone scannen, en zo een melding sturen dat de container vol is en klaar is voor ophaling. De verantwoordelijke van de planning krijgt een melding met daarin de locatie van de container en om welke container het precies gaat. Wanneer de container terug aankomt in het depot, opent de chauffeur de mobiele app en worden de GPS coördinaten naar het platform verzonden. Zo is de locatie van elke container steeds actueel.

Deel deze use case:

Meer weten?

Vraag nu een demo aan om alle features te ontdekken, of bereken zelf hoeveel de maandelijkse investering is om je bedrijfsmaterialen en materieel via ons online platform te beheren.

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs