End-to-end tracking zeecontainers

De klant.

De Lambrechts Group in Puurs, actief in de brouwindustrie met een 45-tal mensen in dienst, produceert volledig gerobotiseerde lijnen die biervaten wassen, steriliseren en vullen. De kleinste machines kunnen zo'n 10 vaten per uur aan, terwijl de grotere installaties tot 1200 stuks per uur kunnen verwerken. LAMBRECHTS is verantwoordelijk voor 80% marktaandeel in België en exporteert naar Singapore en Ethiopië. “We doen aan maatwerk, ‘make to order”, zegt managing partner Filp Beyens. “Aan elke nieuwe vatenlijn verandert er weer iets, van sturing tot interface. Innovatie is hier de standaard.”

Hun uitdaging.

LAMBRECHTS verscheept per container de hoogtechnologische robotlijnen naar klanten overzees. Ze zochten naar een manier om de waardevolle containers vanaf het moment van verzending in België tot aan de levering bij de klant zo nauwkeurig mogelijk te volgen. Hun huidige track en traceersystemen voldoen niet omdat er geen voortdurende tracering is doorheen de transportketen; het is gelimiteerd tot enkele sleutellocaties. Het bleek een echte uitdaging om nauwkeurige informatie te verstrekken. Bovendien betrof het wegwerp trackers, die aan de buitenkant van de containers bevestigd werden en slechts eenmalig gebruikt konden worden. Bovendien konden deze trackers onderweg - juist omdat ze zichtbaar aan de buitenkant bevestigd zijn, verwijderd worden. Lambrechts zocht naar een meer duurzame oplossing met herbruikbare sensors en zo kwamen ze bij ons terecht. Na het luisteren van hun verhaal stelden we de TAG.WIFIWORLD voor.

Onze oplossing.

Door de TAG.WIFIWORLD (met een wereldwijde dekking van 98%) te gebruiken, kan LAMBRECHTS nu alle containers van begin tot einde volgen. De TAG-WIFIWORLD wordt eenvoudig in een enveloppe mee in een krat verpakt, en dit krat wordt in een zeecontainer geplaatst.  Eenmaal geactiveerd op het online platform via de mobiele app of desktop PC, kunnen zowel Lambrechts als de klant de zending volgen en onmiddellijk een melding krijgen als een container geopend wordt, vertraging heeft opgelopen of verkeerd is doorgestuurd. Zodra de containers met robotlijnen hun eindbestemming hebben bereikt, stuurt de klant de tracker(s) terug naar Lambrechts via de standaard meegeleverde enveloppe.

In de praktijk.

Vanaf de eerste dag heeft CHECK kunnen helpen om een ​​volledige zichtbaarheid te krijgen tijdens het volledige transport - doorheen landen, transporteurs en transportmiddelen. De gegevens van de live TAG-WIFIWORLD trackers helpen onze klant om hun klanten in recordtijd antwoorden te geven over de locatie van zendingen. Bovendien heeft het geleid tot een hogere servicekwaliteit aangezien de klant niet meer moet bellen maar zelf op het platform zijn zending kan volgen.

Bekijk hier het resultaat rechtstreeks op het WiFiWorld platform. Zo kan je direct zien hoe eenvoudig en efficiënt de TAG.WIFIWORLD werkt.

Deel deze use case:

Meer weten?

Vraag nu een demo aan om alle features te ontdekken, of bereken zelf hoeveel de maandelijkse investering is om je bedrijfsmaterialen en materieel via ons online platform te beheren.

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs