Blijf geconnecteerd met werkmaterieel

Lokaliseer zowel indoor als outdoor assets met de TAG.BLE.De klant.

Deze oplossing is geschikt voor alle bedrijven die dagelijks gebruik maken van industriële ladders tijdens de werkzaamheden. In deze use case nemen we een industrieel ruitenwasbedrijf ter illustratie.

Hun uitdaging.

Net zoals bij een heleboel andere materialen is er een wettelijke verplichting die oplegt dat ladders jaarlijks een veiligheidscontrole moeten ondergaan. Het bleek een hele uitdaging om voor elke individuele industriële ladder de jaarlijkse keurdatum bij te houden. Daarnaast was het vaak onmogelijk bij te houden welke ladders door welke teams in gebruik waren of wat hun exacte locatie was. Zo kwam het regelmatig voor dat een verkeerd gestockeerde ladder niet gevonden kon worden op het moment dat het team hem nodig had.

Onze oplossing.

Door een TAG.BLE met QR-code op elke ladder te bevestigen, kunnen ze makkelijk in het gebouw gelokaliseerd worden. Met behulp van gateways kan het signaal binnen de muren versterkt worden voor een nóg betere locatiebepaling. Buiten de muren maak je best gebruik van een smartphone om gerichter te kunnen lokaliseren. De tags sturen de lokalisatie data door naar het platform zodat daar steeds de actuele informatie per ladder geraadpleegd kan worden.

In de praktijk.

Alle gewenste ladders werden uitgerust met een TAG.BLE met QR-code, die we nadien linkten en identificeerden op het CHECK platform. Om de indoor lokalisatie te optimaliseren, plaatsten we op strategische plekken in het gebouw gateways. Wanneer men de locatie van ladders die zich buiten het gebouw bevinden wil raadplegen, neemt de mobiele applicatie het over van de gateways om de ladders te lokaliseren. Men kan per ladder de keuringsdatum toevoegen. Dankzij de handige feature wordt er automatisch een nieuwe melding voor de keuring op het platform gezet, exact een jaar na de laatste keuringsdatum. Zo is men zeker dat elke ladder jaarlijks een veiligheidscontrole ondergaat.

 Deel deze blog:

Meer weten?

Vraag nu een demo aan om alle features te ontdekken, of bereken zelf hoeveel de maandelijkse investering is om je bedrijfsmaterialen en materieel via ons online platform te beheren.

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs