Regel je huishouding met IoT

De klant.

The Beacon is een IoT community die starters, enterpreneurs, bedrijfsleiders, researchers en visionnaire denkers connecteert. Het team heeft zijn hoofdkwartier in The Beacon Innovation Hub in Antwerpen, waar ze beschikken over grote (kantoor)ruimtes, met meerdere ontmoetingsruimtes en sanitaire zones doorheen het hele gebouw.

Hun uitdaging.

Sanitaire ruimtes in grote kantoorgebouwen worden dagelijks gebruikt door eigen medewerkers, en de vele externe bezoekers. Het netjes houden van de sanitaire ruimtes kan daardoor al wel eens een uitdaging vormen. Daarnaast komt het geregeld voor dat je lege toiletpapier-dispensers en zeeppompjes aantreft. Dat is erg vervelend, maar voor de personen die verantwoordelijk zijn, is het een uitdaging om deze ruimtes altijd proper en geordend te houden. Daarom zocht men een efficiënte oplossing waarmee iedereen tevreden kon zijn.

Onze oplossing.

Je hebt maar één paar ogen en kan maar op één plek tegelijk zijn. Daarom kozen we in deze use case voor een oplossing waarbij iedereen zijn steentje kan bijdragen aan een propere en geordende sanitaire ruimte. Met een TAG.QR-NFC kunnen zowel personen die wel als niet toegang hebben tot het platform een melding maken.

In de praktijk.

We brachten in alle sanitaire ruimtes meerdere tags aan. Wanneer men de sanitaire ruimtes bezoekt en een lege toiletpapier-dispenser opmerkt of geen papier meer heeft om de handen af te drogen, kan men dit aan de verantwoordelijke melden door de TAG.QR-NFC te scannen en de juiste melding te selecteren. Het is ook mogelijk andere meldingen door te geven, zoals bijvoorbeeld een verstopt toilet, lekkende kraan, defecte handendroger, … Naast de tags voorzagen we een duidelijke, korte uitleg die ook aan bezoekers vertelt hoe ze een melding kunnen doorgeven.

Deel deze blog:

 

Meer weten?

Vraag nu een demo aan om alle features te ontdekken, of bereken zelf hoeveel de maandelijkse investering is om je bedrijfsmaterialen en materieel via ons online platform te beheren.

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs