Bedrijfscomputer

Deze oplossing met gebruik van een TAG.QR-NFC helpt jouw IT verantwoordelijke om alle computers en laptops te beheren op 1 centraal platform. Alle belangrijke informatie over bouwjaar, software, handleidingen, accessoires, etc. zijn raadpleegbaar en een historiek toont aan wie wanneer welke asset heeft gebruikt. De gebruiker kan eenvoudig meldingen doorgeven zodat de IT verantwoordelijke actie kan nemen.

Gebruikte tags:
Organiseer je kantoor met IoT sensors

Check.connects, powered by All-Connects, werd geselecteerd om deel te nemen aan het NEW WORK project van THE BEACON SMART HUB in Antwerpen. Het gebouw aan het eilandje wordt opengesteld als experimentele proeftuin om nieuwe technologieën te testen, die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid, het welzijn en de productiviteit op de werkvloer.

Efficiënter werken

De technologie wordt getest op gebruikersacceptatie, en geeft antwoord op de volgende vragen:

1| hoe gaan werknemers om met deze technolgie?
2| hoe kan de efficiëntie door het gebruik van deze technologie worden verhoogd?
3| hoe zorgen we ervoor dat de toegepaste technologie een blijvende impact heeft?

IoT technologie met QR codes

De Check.connects technologie wordt ingezet om bedrijfsassets te lokaliseren, het gebruik ervan te monitoren en de reservatieplanning te optimaliseren. Voor de Beacon werden we gevraagd het systeem in te zetten om facilitaire taken in de verschillende kantoorruimtes op te volgen. Omdat het gebouw voortdurend door andere mensen wordt gebruikt, was het niet evident om een goede service te verlenen en ervoor te zorgen dat alles steeds tiptop in orde was op de werkplek, aan de koffiehoek en in de sanitaire ruimtes. Daarom wilde men een gemakkelijke manier om te melden dat er iets moest bijgevuld worden - zoals bijvoorbeeld toiletzeep, poetsmiddel, koffiebonen, ...

Ideaal voor de gevraagde functionaliteit bleek onze QR-code toepassing: Iedereen kan met de eigen smartphone een QR code, gelinkt aan een toestel of ruimte, scannen en een 'gastpagina' op de CHECK app openen (zonder logingegevens of verplichte registratie). Via een handig invulformulier met gerichte, relevante vragen kan de gebruiker snel een melding doorgeven, en zelfs een foto toevoegen om bijvoorbeeld een defect, schade of onhygiënische situatie te illustreren. De office manager van THE BEACON krijgt een instant melding binnen, en kan direct een opvolgtaak lanceren.

Wil je weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat? Check dan zeker het filmpje hieronder waarin onze Account & Projectmanager David De Wilde uitlegt hoe het werkt.

Deel deze use case:

IoT beheer van kantoormaterieel

Beheer jouw elektronisch apparatuur met de TAG.QR-NFC.De klant.

Deze oplossing is geschikt voor alle bedrijven die over meerdere laptops en pc’s beschikken en een duidelijker overzicht willen over de uitgevoerde update(s) of problemen, wie een toestel in beheer heeft, en waar verschillende toestellen zich bevinden.

Hun uitdaging.

Door de grote hoeveelheid aanwezige pc’s en laptops, is het moeilijk een overzicht te behouden over welke systeemupdates al dan niet werden uitgevoerd, en op welke toestellen dit gebeurde. Herinstallaties of problemen kunnen op geen enkele manier gemeld worden. Ook bij laptops die door meerdere personen gebruikt worden, is het soms lastig te achterhalen wie op welk moment de laptop in gebruik heeft of waar deze zich precies bevindt.

Onze oplossing.

Gezien de afmetingen, is de TAG.QR-NFC de beste oplossing in deze use case. In combinatie met TAG.WIFI-GPS kunnen laptops zowel binnen als buiten het bedrijfsgebouw gelokaliseerd worden.

In de praktijk.

Doordat we op elk toestel een TAG.QR-NFC bevestigden, kan de IT-verantwoordelijke elke pc of laptop linken aan het platform. Zo heeft hij steeds een duidelijk overzicht over wie welke laptop in gebruik heeft. Daarnaast wordt elke melding automatisch opgeslagen, waardoor de historiek van één enkel toestel volledig beschikbaar is. De gebruiker kan makkelijk een melding doen indien er problemen zijn of er nieuwe toebehoren zoals een muis of toetsenbord nodig zijn.

Deel deze use case:

 

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs