Bedrijfsterrein

Wil je materialen en materieel lokaliseren en opvolgen die zich permanent op 1 plek bevinden, zoals bijvoorbeeld een werf, bedrijfsterrein of in een magazijn? Dan is de TAG.BLE (bluetooth) de beste optie. De tag is ultraklein en kan gemakkelijk bevestigd worden. De locatie bepaling gebeurt automatisch via signaalherkenning door ‘gateways’ en smartphones binnen bereik; er is geen manuele handeling of scanning nodig. Een geïntegreerde QR code biedt de mogelijkheid om allerlei acties toe te voegen. In deze use case wordt de TAG.BLE gebruikt voor het beheer van industriële ladders.

Gebruikte tags:
BEDRIJFSTERREIN

Maak planningen en beheer onderhoud met de  TAG.QR-NFC. Deze tool stuurt automatisch de gemaakte planning door en meldt  op de juiste tijdstippen wanneer er een onderhoud moet plaatsvinden.

De klant.

Een bedrijfsterrein omvat typisch de parking(s), de vergaderzalen, de sanitaire en technische ruimtes, het magazijn, de stockruimte van kantoormaterialen, …, kortom de volledige oppervlakte die tot een bedrijf hoort. Deze oplossing is geschikt voor diverse doeleinden op een bedrijfsterrein. Daarom bespreken we in deze use case een groot bedrijf dat over bovenstaande ruimtes/zones beschikt.

Hun uitdaging.

Op een bedrijfsterrein zijn veel verschillende soorten ruimtes aanwezig, zowel binnen als buiten. Sommige assets in die ruimtes hebben regelmatig onderhoud nodig, zoals bijvoorbeeld de liften. Andere assets moeten dan weer ingepland worden bij gebruik – zoals bijvoorbeeld een vergaderzaal – of is het belangrijk de inhoud van een ruimte te kennen, zoals in een stockruimte. Alles fysiek controleren en handmatig opvolgen, neemt enorm veel tijd in beslag.

Onze oplossing.

Omdat het hier om een brede waaier aan assets gaat, bood de TAG.QR-NFC de meest geschikte oplossing. Door de TAG.QR-NFC te scannen, kan iedereen meldingen aanmaken, ruimtes reserveren en lege dispensers doorgeven.

In de praktijk.

Elke geïdentificeerde asset werd uitgerust met een unieke TAG.QR-NFC. De tags werden op het online platform gekoppeld, meteen duidelijke beschrijving. De verantwoordelijke binnen het bedrijf ontvangt enkel de meldingen die aan hem gericht zijn. Het platform stuurt een automatische bericht met de gewenste planning voor de uitvoering van een bepaalde taak/onderhoud. Dankzij een handige feature kan men gelimiteerd toegang geven aan andere collega’s – om bijvoorbeeld de vergaderzaal in te plannen/te reserveren. Het handige overzicht komt ook goed van pas om de stock van kantoormaterialen te monitoren en waar nodig bij te bestellen/aan te vullen.  

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de ultracompacte TAG.BLE voor het digitaal beheer van je 'indoor' bedrijfsmaterieel?

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs