Sanitaire ruimte

Grote kantoorgebouwen of openbare ruimtes worden dagelijks veelvuldig gebruikt. De dagelijkse schoonmaak, technisch onderhoud en mogelijke herstellingen van deze ruimtes vergt heel wat organisatie en communicatie met de mobiele teams. Het is ook lastig om ervoor te zorgen dat de gebruikers geen ongemak ondervinden. Door gebruik te maken van TAG.QR-NFC werkt iedereen op een eenvoudige manier samen om een gemeenschappelijke ruimte tiptop in orde te houden. Lees hieronder hoe het praktisch in zijn werk gaat.

Gebruikte tags:
Organiseer je kantoor met IoT sensors

Check.connects, powered by All-Connects, werd geselecteerd om deel te nemen aan het NEW WORK project van THE BEACON SMART HUB in Antwerpen. Het gebouw aan het eilandje wordt opengesteld als experimentele proeftuin om nieuwe technologieën te testen, die een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid, het welzijn en de productiviteit op de werkvloer.

Efficiënter werken

De technologie wordt getest op gebruikersacceptatie, en geeft antwoord op de volgende vragen:

1| hoe gaan werknemers om met deze technolgie?
2| hoe kan de efficiëntie door het gebruik van deze technologie worden verhoogd?
3| hoe zorgen we ervoor dat de toegepaste technologie een blijvende impact heeft?

IoT technologie met QR codes

De Check.connects technologie wordt ingezet om bedrijfsassets te lokaliseren, het gebruik ervan te monitoren en de reservatieplanning te optimaliseren. Voor de Beacon werden we gevraagd het systeem in te zetten om facilitaire taken in de verschillende kantoorruimtes op te volgen. Omdat het gebouw voortdurend door andere mensen wordt gebruikt, was het niet evident om een goede service te verlenen en ervoor te zorgen dat alles steeds tiptop in orde was op de werkplek, aan de koffiehoek en in de sanitaire ruimtes. Daarom wilde men een gemakkelijke manier om te melden dat er iets moest bijgevuld worden - zoals bijvoorbeeld toiletzeep, poetsmiddel, koffiebonen, ...

Ideaal voor de gevraagde functionaliteit bleek onze QR-code toepassing: Iedereen kan met de eigen smartphone een QR code, gelinkt aan een toestel of ruimte, scannen en een 'gastpagina' op de CHECK app openen (zonder logingegevens of verplichte registratie). Via een handig invulformulier met gerichte, relevante vragen kan de gebruiker snel een melding doorgeven, en zelfs een foto toevoegen om bijvoorbeeld een defect, schade of onhygiënische situatie te illustreren. De office manager van THE BEACON krijgt een instant melding binnen, en kan direct een opvolgtaak lanceren.

Wil je weten hoe het er in de praktijk aan toe gaat? Check dan zeker het filmpje hieronder waarin onze Account & Projectmanager David De Wilde uitlegt hoe het werkt.

Deel deze use case:

Regel je huishouding met IoT

De klant.

The Beacon is een IoT community die starters, enterpreneurs, bedrijfsleiders, researchers en visionnaire denkers connecteert. Het team heeft zijn hoofdkwartier in The Beacon Innovation Hub in Antwerpen, waar ze beschikken over grote (kantoor)ruimtes, met meerdere ontmoetingsruimtes en sanitaire zones doorheen het hele gebouw.

Hun uitdaging.

Sanitaire ruimtes in grote kantoorgebouwen worden dagelijks gebruikt door eigen medewerkers, en de vele externe bezoekers. Het netjes houden van de sanitaire ruimtes kan daardoor al wel eens een uitdaging vormen. Daarnaast komt het geregeld voor dat je lege toiletpapier-dispensers en zeeppompjes aantreft. Dat is erg vervelend, maar voor de personen die verantwoordelijk zijn, is het een uitdaging om deze ruimtes altijd proper en geordend te houden. Daarom zocht men een efficiënte oplossing waarmee iedereen tevreden kon zijn.

Onze oplossing.

Je hebt maar één paar ogen en kan maar op één plek tegelijk zijn. Daarom kozen we in deze use case voor een oplossing waarbij iedereen zijn steentje kan bijdragen aan een propere en geordende sanitaire ruimte. Met een TAG.QR-NFC kunnen zowel personen die wel als niet toegang hebben tot het platform een melding maken.

In de praktijk.

We brachten in alle sanitaire ruimtes meerdere tags aan. Wanneer men de sanitaire ruimtes bezoekt en een lege toiletpapier-dispenser opmerkt of geen papier meer heeft om de handen af te drogen, kan men dit aan de verantwoordelijke melden door de TAG.QR-NFC te scannen en de juiste melding te selecteren. Het is ook mogelijk andere meldingen door te geven, zoals bijvoorbeeld een verstopt toilet, lekkende kraan, defecte handendroger, … Naast de tags voorzagen we een duidelijke, korte uitleg die ook aan bezoekers vertelt hoe ze een melding kunnen doorgeven.

Deel deze blog:

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de oneindige toepassingen van de TAG.QR-NFC voor de optimalisatie van je infrastructuurbeheer?

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs