Compressor

In bepaalde gevallen zoeken klanten een oplossing die zowel voor binnen als voor buiten geschikt is. Voor onze klant die actief is in de verhuur van compressoren was dit het geval. De beste oplossing om duur materiaal zoals compressoren optimaal te lokaliseren en te beheren, is de combinatie van een TAG.WIFI-GPS en een TAG.QR-NFC de meest geschikte oplossing. Deze case gaat dieper in op hoe onze klant optimaal gebruik kan maken van deze tags.

Gebruikte tags:
IoT locatie & onderhoud huurmateriaal

De klant.

DEGRAEUWE BV zorgt dat techniek de noodzakelijke zorgen krijgt, omdat betrouwbaarheid essentieel is voor de rentabiliteit.

Sinds 2012 zijn ze gespecialiseerd in het onderhouden en herstellen van alle wagens, bestelwagens, aanhangwagens en divers industrieel materieel zoals heftrucks, compressoren, stroomgeneratoren, graafmachines enz. Dankzij de verhuur van jonge betrouwbare mobiele compressoren, stroomgeneratoren en minigraafmachines, garanderen we de continuïteit van ieder project. Om de tijdspanne van het onderhoud of de herstelling in te korten, komen de techniekers ter plaatse met een goed uitgeruste interventiewagen.  

De compressoren worden zowel binnen als buiten ingezet, zodat onze oplossing in beide situaties perfect moet kunnen functioneren. Door te kiezen voor de combinatie van TAG.WIFI-GPS en TAG.QR-NFC is de oplossing geschikt voor elk type bedrijf dat gebruik maakt van assets die zowel binnen als buiten gebruikt worden.  

Hun uitdaging.

Gezien het hoge prijskaartje dat vasthangt aan dit type materiaal, is het nuttig om ten alle tijden de locatie van elke individuele compressor te kennen. Men wilde ook de mogelijkheid hebben om terug te kijken in de historiek om de locaties te raadplegen waar de assets voordien geweest waren. Daarnaast vereisen compressoren regelmatig onderhoud zodat ze vlekkeloos blijven werken. Om ervoor te zorgen dat deze onderhoudsbeurten tijdig en regelmatig worden uitgevoerd, zocht men naar een oplossing om onderhoudsherinneringen te ontvangen.

Onze oplossing.

Aangezien deze compressoren zowel binnen als buiten gebruikt worden, opteerden we voor een oplossing die in elke weersomstandigheid optimaal blijft functioneren. Daarom maakten we voor onze klant de combinatie van de TAG.WIFI-GPS met de TAG.QR-NFC. Hierdoor krijgt de verhuurder een duidelijk inzicht in de locatie van alle compressoren en welke onderhouden nog uitgevoerd moeten worden.

In de praktijk.

Op elke compressor bevestigden we zowel een TAG.WIFI-GPS als een TAG.QR-NFC die in elke weersomstandigheid perfect werken. Zo heeft de verhuurder steeds een correct overzicht van de locatie waar de compressoren zich bevinden en van welke locatie ze terugkomen. Met behulp van een smartphone kan men de TAG.QR-NFC scannen om onderhoudstaken uit te voeren. Na het uitvoeren van deze taken, worden deze meteen zichtbaar in de historiek van de asset. Bij het verwijderen van de tag, wordt er een automatische melding naar het CHECK platform verzonden, samen met de laatst gekende locatie van de compressor.

Deel deze use case:

 

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs