Drilboor

Soms kan een oplossing snel gevonden worden in de meest simpele vorm. Voor deze niet nader genoemde verhuurfirma van o.a. drilboren, volstond onze meest eenvoudige oplossing om hen verder te helpen. De TAG.QR-NFC is een van onze kleinste tags en is ondanks de ‘kleine en fijne vorm’ zeer doeltreffend. Zelfs op assets die tegen een stootje kunnen.

Gebruikte tags:
Beveilig en volg je klein materieel

De klant.

Voor deze oplossing gebruiken we ter illustratie een verhuurbedrijf met drilboren in het gamma. Gezien hun doel, worden deze steeds blootgesteld aan de meest ruwe werkomgevingen zoals op bouwwerven en bij infrastructuurwerken, … Deze oplossing is geschikt voor elk type verhuurbedrijf die met een bescheiden budget toch aan de slag willen gaan met het monitoren en beheren van hun assets.

Hun uitdaging.

Aan materiaal dat op zeer regelmatige basis gebruikt wordt, zijn er na verloop van tijd stukken die kapot gaan of aan vervanging toe zijn. Klanten bellen in zo’n geval om de schade te melden of om een andere kop voor de boor te vragen. Op dat moment wil men snel kunnen kijken om welk type boor het precies gaat zodat men kan nagaan of de benodigde wisselstukken nog in voorraad zijn of dat deze besteld moeten worden.

Onze oplossing.

Gezien de beperkte ruimte op een drilboor, was een compacte tag aan de orde. De TAG.QR-NFC biedt de gevraagde functionaliteiten en kan dankzij de voorziene kleefstrips makkelijk op de drilboor bevestigd worden. Daarnaast kan deze tag best wel tegen een stootje. Door de tag te scannen kan men melden welk onderdeel stuk is, en kan de verhuurder meteen nakijken om welk type boor het gaat. De combinatie met de TAG.VILOC vormt een perfecte anti-diefstal en lokalisatie-oplossing.

In de praktijk.

Op elke drilboor werd met de voorziene kleefstrips een unieke TAG.QR-NFC bevestigd op een toegankelijke, niet storende plek. Bij het scannen van de tag met behulp van een smartphone, kan de klant makkelijk melden wat er mis is met de boor of eventueel een andere kop bestellen. De verhuurder weet dankzij deze melding meteen ook om welk type boor het gaat, en kan de voorraad raadplegen op het CHECK platform. Op deze manier heeft de verhuurder een duidelijk overzicht van de assets die vervangen moeten worden, welke onderhoud of herstelling nodig hebben, … De TAG.VILOC helpt bij het lokaliseren, opvolgen en beveiligen van de drilboor, en kan eventueel zelfs met behulp van een geofence een diefstalalert activeren.

 

Deel deze use case:

 

Meer weten?

Wil je meer weten over de oneindige toepassingen van de TAG.QR-NFC voor het beheer van zelfs de kleinste bedrijfsmaterialen?

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs