Hijsbanden

Zijn er bepaalde zaken in je bedrijf die regelmatig aan een onderhoud of keuring onderworpen moeten worden? Neem nu bijvoorbeeld de hijsband die gebruikt wordt om diverse zaken te verplaatsen. Het beveiligen en het monitoren van zulke onderdelen is niet altijd even makkelijk, ondanks ze aan strikte eisen moeten voldoen. De TAG.NFC is de geschikte oplossing, omdat deze dankzij de zeer bescheiden afmetingen bijna niet zichtbaar is op je asset én de functionaliteit ervan niet hindert. Ontdek in deze case hoe we deze tag implementeerden bij onze klant!

Gebruikte tags:
Beheer je keuringen voor hijsbanden

Beheer en plan jouw keuringen efficiënt met de TAG.QR-NFC.De uitdaging.

Veiligheid staat boven alles. Daarom is het verplicht dat bepaalde machines en materialen na een vaste periode gekeurd worden. Wanneer je een groot aantal werktuigen en tools hebt waar een onderhoud of keuring op moet worden uitgevoerd, is het moeilijk om hierin een overzicht te behouden. De uitdaging was dan ook om een goed overzicht te krijgen over welke materialen wanneer precies gekeurd moeten worden.

Onze oplossing.

Gezien een hijsband aan bepaalde voorschriften moet voldoen, moest er in de oplossing rekening mee gehouden worden dat er niets aan de band zelf bevestigd mocht worden. Daardoor bleek onze allerkleinste oplossing de meest geschikte: de TAG.QR-NFC. Deze kan makkelijk aan het etiket bevestigd worden en kan makkelijk via smartphone uitgelezen worden. Zo kan men probleemloos de keurdata bijhouden.

In de praktijk.

Op het etiket van elke hijsband werd een TAG.QR-NFC bevestigd. Op de mobiele app van CHECK werd elke hijsband aangemaakt, inclusief een foto en eventuele documenten. Van zodra deze aangemaakt waren op het platform, kon men de gewenste keuringsdata gaan instellen. Ook een barcode reeds aanwezig op de hijsbanden, konden worden toegevoegd en gelinkt worden aan het platform.

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je meer weten over de oneindige manieren waarop de TAG.NFC ingezet kan worden voor jouw bedrijfassets?

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs