Kraanonderdelen

Een veilige werkomgeving heb je pas wanneer de staat en de veiligheid van de machines waarmee je personeel aan de slag gaat, gegarandeerd is. Ongekeurde of verouderde toestellen vormen vroeg of laat een risico dat je best kan vermijden door de nodige onderdelen – preventief – te vervangen. Bevind je je in dergelijke situatie, dan is de TAG.BLE je rechterhand om een overzicht te behouden in je voorraad vervangonderdelen. De TAG.QR-NFC helpt je bij het intern reserveren en bestellen van deze vervangonderdelen.

Gebruikte tags:
Automatiseer je onderhoudsplanning

De uitdaging.

Eén van de meest essentiële onderdelen om het zware werk te verlichten, is de aanwezigheid van een kraan. Om aan de veiligheidsnormen te voldoen, moeten cruciale onderdelen van de kraan gekeurd worden en regelmatig vervangen worden. In deze case ging de klant op zoek naar een manier om de voorraad wisselstukken voor iedereen zichtbaar te maken, en het daarnaast ook voor elke medewerker mogelijk te maken zo’n wisselstuk te reserveren of te bestellen.

Onze oplossing.

Om zowel een goed overzicht te behouden van de wisselstukken die nog in voorraad waren, en het voor de betrokken personen mogelijk te maken om deze items te reserveren of te bestellen, werd er geopteerd voor een combinatie van de TAG.BLE en de TAG.QR-NFC. De TAG.BLE zorgt voor een duidelijke locatie bepaling waar de wisselstukken zich bevinden en of deze onderweg zijn naar een locatie. Met de TAG.QR-NFC kunnen makkelijk meldingen gedaan worden.

In de praktijk.

De dure wisselstukken werden zowel voorzien van een TAG.BLE als een TAG.QR-NFC. De goedkopere wisselstukken werden enkel van een tag met QR voorzien. Door de verschillende magazijnen uit te rusten met Gateways en dankzij de mobiele app, wordt de actuele locatie van alle assets steeds bijgewerkt. Zo is iedereen steeds op de hoogte van de meest recente asset locatie. Door de TAG.QR-NFC te scannen met een smartphone, kunnen de nodige taken en keuringen vlot verlopen en de nodige meldingen gedaan worden.

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je meer weten hoe de TAG.BLE en TAG.QR-NFC jou kunnen helpen bij de onderhoudsplanning van je machinepark?

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs