Loods

Deze oplossing is het meest geschikt voor bedrijven die samenwerken met een onderhoudsteam dat op afstand aangestuurd wordt door het management- en planningsteam. Dankzij onze TAG.QR-NFC kan gemakkelijk, snel en efficiënt gecommuniceerd worden over de locatie,takenpakket, mogelijke defecten of schade, bijvulling stock, ...

Gebruikte tags:
SMART QR voor planning & meldingen

De uitdaging.

Telkens bij aanvang van de werkdag riep men het volledige onderhoudsteam samen om te overlopen wat er op de planning stond voor die dag. Aangezien taken pas de dag zelf werden meegedeeld, waren gestructureerde takenlijsten niet beschikbaar. Bovendien konden de medewerkers van het onderhoudsteam niet meteen een probleem tijdens het werk aan de juiste contactpersoon melden. Er bestond ook geen efficiënte manier om dringende taken of wijzigingen in de planning te communiceren naar het team.

Onze oplossing.

In deze situatie is het team verantwoordelijk voor het onderhoud van een gespreid geografisch gebied, daarom maakten we gebruik van een TAG.QR-NFC. We brachten de tags aan op toegankelijke plaatsen doorheen de verschillende werkplekken – in dit geval een loods. Elke medewerker kreeg een unieke login voor de mobiele applicatie. Wanneer hij de toegewezen taken voor die dag wil raadplegen of een melding wil doorgeven, scant hij met behulp van een smartphone de TAG.QR-NFC om het platform te openen. De planningsverantwoordelijke krijgt meteen een bericht wanneer nieuwe meldingen worden gedaan en kan alles op die manier verder opvolgen.

In de praktijk.

De verantwoordelijke stelt vanop afstand per medewerker een takenpakket samen en stuurt eventuele dringende meldingen door. De medewerker kan op zijn beurt taken en meldingen raadplegen. Bij gevaarlijke situaties of andere zaken die zeker gemeld moeten worden, scant de medewerker met behulp van zijn smartphone de TAG.QR-NFC en doet op die manier een melding. Ook collega’s die geen toegang hebben tot de applicatie, kunnen met behulp vaneen QR-reader op hun smartphone de TAG.QR-NFC scannen om zo een melding door te sturen of een risicosituatie/defect melden.

 

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je meer weten over de vele toepassingen van een TAG.QR-NVC om jouw bedrijfsprocessen te optimaliseren?

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs