Rolmops

Een bouwwerf werkt als een magneet voor grijpgrage dieven. Graafmachines, kranen, rolmopsen en andere dure kleine machines op onbewaakte werven zijn een gemakkelijk doelwit voor criminele bendes. En als je niet zeker weet welke machines aanwezig waren op een werf die werd bestolen, dan heb je nog een groter probleem. In het praktijkvoorbeeld hieronder stellen we de TAG.VILOC voor: een actieve manier om outdoor assets te lokaliseren, op te volgen en te beveiligen.

Gebruikte tags:
No items found.
Digitaliseer de planning van je machinepark

De klant.

Boons bvba is een familiebedrijf dat sinds 1983 gespecialiseerd is in grond-, afbraak- en wegenwerken. Door een groot team opgebouwd uit vakmensen, en een uitgebreid machinepark van moderne graafmachines en vrachtwagens, brengen ze elk project tot een goed einde. Naast een brede waaier aan diensten die Boons aanbiedt, beschikken ze ook over een eigen breekwerf. Daar kan je terecht voor het storten van steenpuin, zeefzand etc. Door de jarenlange ervaring staat Boons garant voor een kwalitatief resultaat.

Hun uitdaging.

Gezien het uitgebreide aanbod aan activiteiten waarvoor je bij Boons kan aankloppen, beschikt het bedrijf over een zeer uitgebreid machinepark. Het team is het ganse jaar op meerdere werven gelijktijdig actief. Daardoor is het vaak moeilijk een duidelijk overzicht te behouden van waar het kleiner rollend materieel zoals bijvoorbeeld rolmopsen zich exact bevindt. Hierdoor verloopt de planning van het machinepark niet altijd op rolletjes.

Onze oplossing.

We voorzagen het kleiner rollend materieel van een weer- en stootbestendige TAG.WIFI-GPS. Door de kleine afmetingen kan de tag makkelijk weggewerkt worden op een kleine plek. De interne batterij zorgt ervoor dat de unit kan communiceren. Met behulp van een geofence wordt er een automatische melding verzonden naar het platform wanneer de getagde asset de werf verlaat.

In de praktijk.

De gewenste assets werden uitgerust met een TAG.WIFI-GPS. Deze koppelden we op het platform aan de juiste machines. Vanaf nu kan je de asset steeds volgen en weet je op elk moment de locatie van je materieel. Om diefstal te voorkomen, werd er rondom elke werf een geofence zone geplaatst. Verlaat de asset de werf, dan wordt er meteen een melding naar het platform verzonden en ontvangt de verantwoordelijke een bericht.

Met behulp van een grote antenne kunnen we de tag lokaliseren bij diefstal. Deze is gelinkt met een app, waar je de locatie tot op een zeer nauwkeurige afstand kan vaststellen, om zo uiteindelijk gestolen goederen terug te vinden.

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je meer weten over deze slimme sensor om je werfmaterialen veilig te stellen en op te volgen?

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs