Werfkeet

Deze oplossing richt zich vooral op bedrijven die actief zijn in de verhuur van werfketen, of bedrijven die zelf werfketen bezitten. Dankzij een TAG.QR-NFC kan gemakkelijk, snel en efficiënt gecommuniceerd worden over de locatie van de werfkeet, reservatieplanning, mogelijke defecten of schade.

Gebruikte tags:
Slimme locatieplanning werfketen

De uitdaging.

Voor bedrijven die meerdere werfketen gelijktijdig in gebruik – of verhuur – hebben, is vaak de exacte locatie van zo’n werfkeet niet bekend. Wanneer er zich tijdens het gebruik van de keet problemen voordoen, weet men vaak niet wie te contacteren of worden er foto’s van het probleem verzonden zonder enige identificatie van de betreffende keet toe te voegen. Zo verloopt de zoektocht naar de juiste werfkeet zeer moeizaam. Ook wanneer de werken op de werf vroegtijdig ten einde lopen, wordt dit niet meteen gemeld. Daardoor durft een werfkeet al wat langer te blijven staat dan nodig, wat zeer inefficiënt is aangezien deze vergeten keet dan niet optimaal kan ingezet worden.

Onze oplossing.

We opteerden hier voor een TAG.QR-NFC. Door de zeer compacte tag te scannen, kan eender welke medewerker aanwezig op de werf de locatie van de werfkeet melden. Afhankelijk van de wensen van de klant, kan deze locatiemelding ook automatisch ingesteld worden zodat een manuele scan niet nodig is. Op die manier kan de administratieve papierhandel op een zeer efficiënte wijze aangepakt worden en kunnen alle keten optimaal ingezet worden.

In de praktijk.

Gebruikers van de werfkeet scannen de TAG.QR-NFC, en geven op die manier de actuele locatie van de werfkeet door. Op dezelfde manier krijgt men ook toegang tot de zelf opgemaakte checklists, die gebruikt worden bij verhuur van de keten. Vertoont een werfkeet een bepaald defect, dan kan hiervan een melding gemaakt worden met eventueel bijgevoegde foto’s ter verduidelijking van het defect. Bij verhuur krijgen klanten toegang tot het platform voor de door hun gehuurde werfketen.  

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je meer weten over deze slimme sensor om het materieel op je bouwwerven beter op te volgen?

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs