Elektrische transpallet

Wil je materialen, materieel of assemblagestukken die zich binnen je bedrijfsterrein, werf of magazijn bevinden, gemakkelijk kunnen lokaliseren en opvolgen? Dan is de TAG.BLE (bluetooth) de beste optie. De tag is ultraklein en kan gemakkelijk bevestigd worden. De locatie bepaling gebeurt automatisch via signaalherkenning door ‘gateways’ en smartphones binnen bereik; er is geen manuele handeling of scanning nodig. Een geïntegreerde QR code biedt de mogelijkheid om allerlei acties toe te voegen. In deze use case wordt de TAG.BLE gebruikt voor werktuigen in een auto werkplaats.

Gebruikte tags:
IoT planning verlaagt boetes & kosten

Bepaal locaties opgewenste tijdsstippen met de meldingfrequentie. Hierdoor krijg je eenautomatisch overzicht van jouw gereedschappen zowel intern als extern.

De klant.

Trapmann is gespecialiseerd in het aanpassen van voertuigen voor mensen met een mobiele beperking. Door continu te innoveren en te investeren in nieuwe technologieën biedt Trapmann oplossingen om ervoor te zorgen dat iedereen met een mobiele beperking, rolstoelgebruikers en senioren hun mobiele vrijheid kan herwinnen.

Hun uitdaging.

In het verleden ondervond men heel wat problemen omdat een asset niet of niet tijdig gekeurd was. Ook was er een werktuig in panne, omdat het onderhoudsschema niet hebben opgevolgd met grote kosten als gevolg. Inefficiënt werken door het regelmatig moeten zoeken van de elektrische heftruck aangezien ze over 2 magazijnen beschikken, zochten ze een manier om de locatie toch automatisch door te sturen.

Onze oplossing.

Om een zo nauwkeurig mogelijke locatie van de onderdelen en machines te kunnen achterhalen, maakten we de combinatie van een TAG.BLE met gateways doorheen het volledige magazijn.

In de praktijk.

De grote montagestukken werden voorzien van een TAG.BLE. We koppelden elke tag op het platform met de juiste asset. Door de QR-code op de TAG.BLE te scannen, kan je via het platform of de mobiele applicatie de stukken volgen of bekijken waar ze weggelegd zijn. Medewerkers verliezen niet langer tijd met een zoektocht doorheen alle magazijnen en de rest van het bedrijf.

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je meer weten over deze ultra compacte TAG om je materialen op te volgen?

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs