Laspost

We stellen hier een actieve manier voor om je kostbare bedrijfsassets zoals lasposten en heftrucks die door meerdere werknemers op verschillende locaties gebruikt worden te lokaliseren en op te volgen: de TAG.GPS. Het interessante aan deze oplossing is dat het veel mogelijkheden biedt tot specifieke configuratie op jouw maat: draaiuren automatisch ontvangen, bewegingsdetectie, ... In deze case wordt de TAG.GPS gebruikt voor het beheer van lasposten.

Gebruikte tags:
Weet altijd waar je materieel is

Breng jouw lasposten in kaart met de TAG.GPS tracker

De klant.

Trapmann is gespecialiseerd in het aanpassen van voertuigen voor mensen met een mobiele beperking. Door continu te innoveren en te investeren in nieuwe technologieën biedt Trapmann oplossingen om ervoor te zorgen dat iedereen met een mobiele beperking, rolstoelgebruikers en senioren hun mobiele vrijheid kan herwinnen.

Hun uitdaging.

Een lastig probleem waar de atelierverantwoordelijke van Trapmann mee te kampen krijgt, is het onduidelijke overzicht van de locatie van de lasposten.

Onze oplossing.

Om de lasposten nauwkeurig te kunnen lokaliseren, maakten we gebruik van een TAG.GPS. Deze tag kan eenvoudig op de individuele laspost bevestigd worden, en heeft dankzij de interne batterij geen voeding nodig. We hingen de tags op een discrete plek zodat deze niet zou hinderen tijdens het werk. Met behulp van gateways die we in het gebouw plaatsten, kan de locatie van de assets nauwkeurig bepaald worden.

In de praktijk.

Elke laspost werd uitgerust met een unieke TAG.GPS. Met deze tags is het mogelijk om zelf de meldingfrequentie te bepalen. In het geval van Iemand, waren 2 meldingen per dag voldoende, 1 melding ’s middags en 1 melding ’s avonds. Met behulp van gateways, die we doorheen het gebouw op tactische plekken plaatsten, kan er een nauwkeurige indoor locatie bepaling gemaakt worden. De verantwoordelijke heeft nu een duidelijk overzicht van de locatie van de lasposten, zowel intern als extern.

Deel deze use case:

Meer weten?

Wil je meer weten over onze 'HIGH END' oplossing om je bedrijfsmaterieel optimaal op te volgen via IoT technologie?

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs