Heftruck

Het kan zijn dat je binnen een onderneming verschillende vestigingen hebt, en dat een groot aantal bedrijfsassets zoals lasposten, heftrucks en ander rollend materieel door meerdere werknemers op deze locaties gebruikt worden. Dé manier om een duidelijk overzicht te behouden is door middel van de TAG.GPS. Lokaliseren en opvolgen wordt kinderspel met deze oplossing. Bovendien biedt het veel mogelijkheden tot specifieke configuratie op jouw maat: draaiuren automatisch ontvangen, bewegingsdetectie, ... In deze case wordt de TAG.GPS gebruikt voor het beheer van heftrucks.

Gebruikte tags:
Werkmateriaal doorheen de haven tracken

De klant.

Het bedrijf Katoen Natie startte in 1854 in de haven met de opvang en behandeling van katoen. Het bedrijf vormde de schakel tussen de stuwadoors die verantwoordelijk waren voor het laden en lossen van schepen, en het vervoer van en naar het achterland. Het bedrijf breidde doorheen de jaren verder uit met o.a. opslag in eigen pakhuizen, transport, expeditie en douaneaangifte. Op termijn werden ook de gespecialiseerde diensten voor de petrochemische, auto-industrie en belangrijke distributie opgenomen in het dienstenpakket. Vandaag is Katoen Natie een wereldwijde leverancier van logistieke oplossingen met toegevoegde waarde en toegepaste technische oplossingen.

Hun uitdaging.

Met enkel al 33 locaties in België die aan Katoen Natie gelinkt kunnen worden, zijn er enorm veel heftrucks en ander rollend materieel elke dag actief voor het bedrijf. Dat maakte het ook moeilijk om op een overzichtelijke manier bij te houden waar al deze heftrucks zich bevonden. Ook het bijhouden van het aantal draaiuren vormde een uitdaging. Daardoor was er geen actuele planning beschikbaar voor het onderhoud, wat soms zorgde voor verrassingen.

Onze oplossing.

Doordat de medewerkers verspreid werken over meerdere locaties, was het een vereiste dat de tag een gedetailleerde locatie kon tonen van de asset. De TAG.GPS was de beste keuze, aangezien deze de locatie doorstuurt op basis van GPS-gegevens en daardoor zeer nauwkeurig is.

In de praktijk.

Elke heftruck werd uitgerust met een TAG.GPS, waarvan het aantal communicaties per dag naar voorkeur ingesteld kan worden. Met één enkele melding van de draaiuren (’s avonds) en 1 locatie update per dag, heeft Katoen Natie de benodigde informatie. Medewerkers verliezen niet langer tijd met het doorsturen van de draaiuren naar de verantwoordelijke. Doordat alle gegevens van elke individuele heftruck beschikbaar zijn op het platform, is het makkelijk bij te houden wanneer welke asset een onderhoud moet krijgen.

Meer weten?

Wil je meer weten over onze 'HIGH END' oplossing voor het digitaliseren van je materiaalbeheer via IoT?

Vraag een demo aan

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan lokaliseren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken...

Benieuwd naar de CHECK.connects
asset tracking software?

Wil je samen met onze experts ontdekken hoe jij jouw bedrijfsmateriaal te allen tijde kan opvolgen en beheren? Vraag dan nu een demo aan om alle features te ontdekken.

Benieuwd hoeveel het jou maandelijks kost om je bedrijfsassets via ons online platform te beheren?
Bereken jouw prijs